Miten ohjata lasta itsetuntemuksen vapauteen omien vahvuuksien kautta?

Olen onneksi saanut jatkaa saman työparin kanssa tänä syksynä 2019.  Vahvuuksien  huomaaminen ja niiden käsittelyn onnistuminen varhaiskasvatuksessa viisi vuotiaiden ja esikoululaisen kanssa vaatii koko tiimin, sekä huoltajien yhteistyötä. Viime lukukaudella minä olin ryhmissäni opettajana ainoa, joka  oli käynyt Kaisa Vuorisen yhden päivän koulutuksen.Yksin oli todella haastavaa saada tiimi ”samalle aaltopituudelle” . Onneksi minulla oli vahvat, kokeneet ja positiivisesti ajattelevat kasvattajat  tiimissäni. Tiimejä ei saisi hajottaa yhden onnistuneen kokeilun jälkeen.Varhaiskasvatuksen tiimien, jotka toimivat, tulisi saada jatkaa aina ilman pelkoa, että taas ensi kaudella joku meistä on ties missä ryhmässä, se syö kasvattajia!

Haluaisin jatkaa vielä pidemmälle suunnitelmallisuudessa, etenkin kun se on minun työpaikallani mahdollista, sillä talossamme toimii päiväkoti , esikoululuokat, sekä alakoulun 1-2 luokat. KOULUTTAUTUISIMME koko talo yhdessä ja tekisimme  suunnitelman pienistä 1v:sta aina 2.luokan 9 v oppilaisiin! Tällainen hieno tavoite nousi mieleeni.

• : Päivi Sandberg
Jaa oivallus: