Voimavahvuudet 6.luokan alussa

Olen ollut Kaisa Vuorisen Huomaa hyvä-koulutuksessa viime vuonna. Vahvuuspedagogiikka ja siihen liittyvä positiivisuus on työssäni kannatteleva voimavara.

Halusin tehdä vahvuudet myös oppilaille näkyväksi, mutta itselleni armollisella tavalla.

Saan joka vuosi uudet 6.luokkalaiset. Tänä syksynä toteutin heti aluksi vahvuusperustaista opetusta, jonka tarkoituksena oli tehdä vahvuuksia näkyväksi.

Ensin pohdimme kaikkia vahvuuksia, mitä ne tarkoittavat.

Jokainen valitsevat itselleen kolme ydinvahvuutta ja ne kirjoitettiin äidinkielen vihkoon.

Huoltajat saivat Kaisa Vuorisen kirjassa olevan “bongaa lapsen onnistumisia” päiväkirjan.

Tämän jälkeen keskityimme voimavahvuuksiin sinnikkyyteen, itsesäätelyyn ja myötätuntoon. Jokaiseen vahvuuteen keskityimme kouluaineiden sisällä ja pienillä erityisharjoituksilla viikon kerrallaan.

Pidän vahvuudet mukana koko vuoden arjen sisällä.

Keväällä aion antaa oppilailleni vahvuusdiplomit.

• : Marjo Ahoniemi
Jaa oivallus: